Antoni van Leeuwenhoek is een vereniging van en voor aquariumliefhebbers die is aangesloten bij de landelijke Bond Aqua Terra. Een vereniging die mensen bij elkaar brengt. Mensen die graag bezig zijn met vissen, planten, slakken, zeeanemonen en wieren. Kortom alles wat leeft en groeit binnen de glazen wanden van een aquarium. Ook de liefhebbers van hagedissen, kikkers en spinnen vinden binnen onze vereniging een plekje. Daarnaast is er een groeiend aantal leden dat een vijver heeft. Wat wij allen gemeen hebben is, dat we een stukje ''natte'' natuur in huis of tuin onderbrengen.

In onze vereniging ontmoeten enthousiaste liefhebbers uit Noord-, Midden- en Zuidwest-Drenthe en Zuidoost-Friesland elkaar. Allerlei soorten aquaria zijn onder onze leden aanwezig. Bijvoorbeeld met cichliden, levendbarenden of killies. Maar natuurlijk ook gezelschapsaquaria met een mooi plantenbestand. We beschikken over veel kennis van, en ervaring met techniek, inrichting, waterchemie, visziekten, algen en het kweken van vissen en planten. Kennis en ervaring waar onze leden een beroep op kunnen doen!

De website wordt op dit moment maar beperkt bijgewerkt. Voor meer actuele informatie verwijzen we u naar onze facebook pagina.